top of page
Foto van schrijverGewoon Lekker Leven

Prinsjesdag, wat verandert er allemaal?

We hebben het moment waarin de jaarlijkse belastingwijzigingen bekend worden gemaakt weer achter de rug. Wat gaat er veranderen en welk gevoel houden we in algemene zin over aan Prinsjesdag 2024?


Prinsjesdag gouden koffertje

Het kabinet komt onder andere met een derde belastingschijf waardoor er een iets lager belastingpercentage geldt over het eerste deel van box 1 inkomen.


De bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) is al jaren een onderwerp van gesprek voor bedrijven die graag hun bedrijf willen overdragen naar bijvoorbeeld de volgende generatie. Tot nu toe was het zo dat de opvolger minimaal 36 maanden in dienst moest zijn voor het moment van overdracht. Dat vervalt en dat zet de deur van mogelijkheden iets verder open!


De overdrachtsbelasting voor tweede woningen gaat per 2026 terug van 10,4% naar 8%. Of dat een reden is om de aankoop uit te stellen is uiteraard maar de vraag.  Als de verwachtingen op de woningmarkt over 2025 kloppen dan zou wachten weinig zin hebben. Je kan tenslotte wel 2,4% belasting besparen maar als de woningwaardes met ruim 10% stijgen…


Als bijlage vinden jullie een document met daarin de diverse aanstaande wijzigingen. Neem gerust een kijkje en zijn er vragen of wil je van gedachte wisselen dan weet je ons te vinden!




Commenti


bottom of page