top of page
Foto van schrijverGewoon Lekker Leven

Het ondernemersavontuur van Leuntje en Merien

Merien is 36 jaar oud en woont sinds vorig jaar in zijn eerste koopwoning in Yerseke samen met zijn 2 jaar jongere verloofde Leuntje. Merien is vijf jaar geleden gestart met zijn eigen sportschool met als idee: ieder persoon is anders en verdient persoonlijke aandacht als het gaat om zijn of haar lichaam. Daar moet je tenslotte je hele leven mee doen, zorg er dan goed voor!  

 

De sportschool is een succes en sporters weten Merien beter en beter te vinden, toch voelt Merien dat er iets ontbreekt. Hij heeft geen duidelijk doel voor zijn toekomst en worstelt met verschillende uitdagingen. Laten we eens kijken waar Merien als ondernemer zoal tegenaan loopt en hoe hij stappen kan zetten richting een meer betekenisvolle en gestructureerde toekomst. 

Groei en succes 

Merien heeft de afgelopen vijf jaar hard gewerkt om zijn sportschool succesvol te maken. Hij heeft een trouwe klantenkring opgebouwd en ziet dagelijks enthousiaste sporters die hun sportieve doelen bereiken dankzij de begeleiding van Merien én inmiddels zijn team. Er werken inmiddels drie mensen bij Merien in loondienst. Dit is een belangrijke mijlpaal voor Merien, maar het brengt ook nieuwe verantwoordelijkheden en uitdagingen met zich mee. Vakantieplanning, urenregistratie en contracten opstellen zijn geen zaken waar hij het warm van krijgt... 

 

Groei pijnpunten 

Hoewel de sportschool goed draait, voelt Merien zich onzeker over de toekomst. Hij heeft geen duidelijk doel voor ogen en vraagt zich af waar hij naartoe wil. Figuurlijk weet hij het niet goed, maar letterlijk ook niet. Ze groeien in het huidige huurpand aardig uit hun jasje en de eerste sporters beginnen over ruimtegebrek. Deze onzekerheid zorgt voor stress! Is kopen al een optie? Of huren? Of een tweede locatie?   

 

Leuntje helpt Merien vaak in de sportschool naast haar vaste baan in het ziekenhuis. Ze zou graag fulltime in de sportschool werken, maar durft deze stap nog niet aan. Dit komt voornamelijk door de angst om haar stabiele baan op te geven. Merien begrijpt haar aarzeling, maar zou haar graag volledig bij het bedrijf betrekken om samen de sportschool verder uit te bouwen. 

 

Een bron van stress 

De moeder van Merien doet de boekhouding van de sportschool, maar dit kost haar veel tijd en energie. Merien is dankbaar voor haar hulp, maar écht inzicht is er niet. Regelmatig speelt de vraag ''doe ik het wel goed?'' door zijn hoofd.  

 

Op zoek naar zingeving en betekenis 

Hij is zijn bedrijf gestart om mensen te helpen hun lichaam optimaal te verzorgen. Door de snelle groei twijfelt hij weleens of ook zijn medewerkers deze visie volledig uitdragen. Hij wil meer dan alleen een succesvolle sportschool runnen; hij wil een positieve impact maken op de gezondheid van zijn sporters. Als zij beter, fitter en lekkerder in hun vel zitten hebben zij ook positieve invloed op hun omgeving! Hoe draag ik dit uit en breng ik dit goed over op mijn team en mijn sporters? Regelmatig komt de vraag naar boven, maar er is te weinig tijd om hier nu aan te werken (lees prioriteit😉). 

 

Een reis vol uitdagingen en mogelijkheden 

De reis van Leuntje en Merien is er één vol uitdagingen, maar ook vol mogelijkheden. Leuntje en Merien hebben besloten om hulp te gaan zoeken voor hun financiële zaken. Niet alleen om de boekhouding uit handen te kunnen geven, maar ook om antwoorden te krijgen op bepaalde vragen. Kan Leuntje haar baan opzeggen en bij Merien komen werken? Waar staat Merien op dit moment in zijn carrière als ondernemer en welke doelen wil hij gaan stellen voor de toekomst? Hoe ziet het pensioen van het jonge stel eruit? Wat voor impact heeft gezinsuitbreiding op hun financiële situatie? Leuntje en Merien zijn klaar voor de volgende stap en besluiten aan te kloppen bij Gewoon Lekker Leven.  

Comments


bottom of page